Kalender

10 nov 2018
DPO EXPO
 
18 nov 2018 13:30
Raadhuisplein Intocht Sinterklaas Drunen
Hallo kinderen, papa's en mama's, opa's en oma's en alle anderen.
Sinterklaas en zijn ruim 100 pieten zullen op Zondag 18 November aankomen in Drunen. De intocht begint om 13.30 en ze zullen rond 14.30 op het Raadhuisplein aankomen om daar samen met de kinderen nog en groot feest te bouwen voor de Sint. Vanaf 13.30 zullen er ook al Pieten op het plein zijn om samen met de kinderen die daar al staan.
Als dat maar goed gaat.....
Zien wij jullie allemaal op Zondag 18 November???
Kijk ook op www.sinterklaasdrunen.nl en op de Facebookpagina Intocht Sinterklaas Drunen
Tot dan!!
 
18 nov 2018 12:00
Koopzondag
Deze zondag is een aantal winkels open. Tevens is er ook veel te beleven op het Raadhuisplein.
 
15 dec 2018 17:00
Raadhuisplein Dickens by Night
Zaterdag 15 december 2018, 17.00-22.00 uur. Voor de 4e keer verandert het gebied rond het oude Raadhuis van Drunen in een geweldig sfeervol kersttafereel. Dit jaar met een heuse luxe kerstfair in de Grotestraat, de Stationsstraat en op het Raadhuisplein. Achter het Raadhuis herrijst wederom de Dickensstraat. Op diverse plaatsen zijn optredens, er hangt een geur van punch en gepofte kastanjes, marshmallows, glühwein en brandend hout. Al oude kerstliederen zijn te horen. Vuurkorven en duizenden kleine lichtjes zorgen voor een sprookjesachtige sfeer. 
 
In een geweldig sfeervolle setting nemen wij u mee naar de wereld van Dickens in de avonduren. Tijdens dit evenement zal de Dickensstreet feestelijk geopend zijn met doorlopende optredens en verrassende acts. Het publiek wordt meegenomen naar Princelet Street in Londen tijdens het Victoriaans tijdperk. In deze sfeervolle en intieme sfeer bent u getuige van de sprookjesachtige wereld van de Engelse schrijver Charles Dickens. De gevels worden aangelicht, er is vuur, oude lantaarns, authentieke eet en drank stalletjes in een winterse sfeer. Op en rond het oude Raadhuis van Drunen herreist een heuse luxe kerstfair. Zie de lampjes, kaarsjes, het vuur. Ruik de gluhwein, varken aan het spit, marshmellows en het knapperend hout.
Er lopen weeskinderen rond, schoorsteenvegers,gekken,zwervers en dronkaards. Maar ook kantoorklerken, oude vrijsters, christmas carol singers,deftige notabelen en de bekende figuren uit de boeken van Dickens. Daarnaast zijn er kerst optredens van diverse koren en muziekgezelschappen.

Op het Raadhuisplein bent u getuige van de Dickens Christmas fair,een sfeervolle kerstmarkt met prachtige cadeautjes en bijzondere kerstartikelen. Er zijn schapen,vuurspuwers en een sfeervol kerstvuur.
Altijd al nieuwsgierig geweest hoe het Dickens gevoel bij avondlicht is,kom dan op zaterdag avond 15 december van 17.00 tot 22.00 uur naar het centrum van Drunen en ervaar het Victoriaans tijdperk in het donker!
 
16 dec 2018 12:00
Koopzondag
Deze zondag is een aantal winkels open. Tevens is er ook veel te beleven op het Raadhuisplein.
 
16 dec 2018 12:00
Raadhuisplein Dickens Festijn Drunen
Tijdens de veertiende editie van het Dickensfestijn Drunen op zondagmiddag 16 december wordt de tijd teruggezet . Van 12.00 tot 17.00 uur verandert het straatbeeld van Drunen in een levend negentiende eeuws tafereel. De Engelse stad van Charles Dickens herleeft in volle glorie.
 
Ruim 500 personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver komen tot leven: van Scrooge tot Oliver Twist, van Mr. Pickwick tot Christmas Carol Singers , van weeskinderen tot dronkaards, van kantoorklerken tot deftige lieden. Wie door de straten van Drunen loopt, komt boeren, burgers en buitenlui tegen die de tijd van Charles Dickens werkelijk moeten hebben meegemaakt. Het publiek is getuige van de prachtige Dickensstraat ,een openluchtmuseum met bijzonder straattheater !
 
Overal in het centrum zijn optredens, er hangt een geur van punch en gepofte kastanjes, marshmallows, glühwein en brandend hout. Gezellige koormuziek en kerstliederen zijn te horen, vuurkorven en duizenden kleine lichtjes zorgen voor een sprookjesachtige sfeer. De winkels en horeca zijn geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur en verkopen vanuit hun houten kersthuisjes hun lekkernijen en koopwaar. Er is een sfeervolle kerstmarkt met meer dan 125 kramen. Kooplui bieden hun waar aan, handwerkers demonstreren hun ambacht. Zwervers bedelen, boefjes stelen, kinderen zingen. Keurige dames en heren met hoge hoeden flaneren door de straten.
 
23 dec 2018 12:00
Koopzondag
Deze zondag is een aantal winkels open. Tevens is er ook veel te beleven op het Raadhuisplein.
 
30 jun 2019 13:00
Raadhuisplein De Langste Eettafel van Drunen

Voor de 2de keer zal het Raadhuisplein weer gevuld zijn met "de Langste Italiaanse Eettafel van Drunen". Genieten van Italiaanse specialiteiten en wijnen uit de keuken van Restaurant La Cantina Italiana

 
Terug naar boven