Evenementen en activiteitenoverzichtHieronder vindt u de activiteiten en evenementen die zijn aangemeld.
Tevens vindt u hier een overzicht van landelijke feestdagen, vakanties en andere bijzonderheden.
 
 

Taptoe Drunen

Datum 5 mei 2018
Tijdstip 19:30 uur
Locatie Raadhuisplein
Website bekijken
Taptoe Drunen

DRUNEN – Het is werkgroep Taptoe Drunen dankzij vele sponsoring weer gelukt een heel mooi deelnemersveld te contracteren. Zaterdag 5 mei kan met recht onze vrijheid worden gevierd met veel muziek en mooie shows. Zoals de afgelopen jaren wordt gestart met een optreden van Drop Dead Gorgeous, het dynamische dameszangduo uit ons eigen Drunen met haar prachtige klanken, en vanaf 19.30 uur zullen de deelnemende korpsen van verschillende kanten het Raadhuisplein al spelend naderen zodat ze nog meer toeschouwers trekken dus kom op tijd om een mooi plaatsje te bemachtigen.
Werkgroep Taptoe Drunen heeft dit jaar een keur aan showkorpsen van topkwaliteit zoals Showband K.D.O. uit Groessen. Muzikaal onderscheidt de band zich van veel andere korpsen. Natuurlijk beheerst het een traditioneel marsrepertoire, maar de nadruk ligt op herkenbare, moderne (pop)muziek. Showband KDO wordt zeer gewaardeerd en mag zich verheugen in een grote belangstelling bij taptoeorganisaties. De band verzorgt deze avond twee shows. Dan is er mallet-percussionband ‘Drumband Rhenen’. Het mallet-percussioninstrumentarium zorgt voor een geheel eigen sound en maakt de band tot een van de weinige malletbands in Nederland die een show verzorgt. Ook komt Showkorps Wilhelmina uit Sleeuwijk is van de partij. Er wordt door het korps opgetreden op taptoes in zowel binnen als buitenland. Naast de variatie in muziek met diverse showelementen kent het korps een gedisciplineerde Engelse uitstraling. Dan is er nog Chr. Muziekvereniging De Bazuin. Van huis uit een jachthoornkorps, eigentijds en modern, goed voor een optreden tijdens de militaire parade van Prinsjesdag 2010 en een bijdrage tijdens de opening van de attractie Baron 1898 in de Efteling in de zomer van 2015.
Er staat weer een rolstoelpodium, nu aan de kant van het Raadhuisplein, en in de kiosk zijn stoelen te vinden voor de ouderen die niet lang kunnen staan zodat iedereen van de shows kan genieten. De taptoe wordt rond de klok van 22.00 beëindigd met het Wilhelmus en het taptoesignaal.
Kom op tijd en u weet het: de toegang is gratis maar neem wat los geld mee voor de ludieke ‘Emmer actie ’n PIEK VOOR DE MUZIEK’, dit voor de broodnodige financiële bodem voor volgend jaar 2019!


Terug naar boven