Hieronder vindt u de activiteiten en evenementen die zijn aangemeld.
Tevens vindt u hier een overzicht van landelijke feestdagen, vakanties en andere bijzonderheden.
 
 
< Terug naar overzicht

Dromen.Doen.Heusden.Dag

Datum 2 apr 2017
Tijdstip 11:00 uur
Locatie Centrum Drunen
Dromen. Doen. Heusden.-dag 2017
2017 is een bijzonder jaar. De gemeente Heusden bestaat twintig jaar en het merk Dromen. Doen. Heusden. bestaat vijf jaar. De jaarlijkse Dromen. Doen. Heusden.-dag wordt daarom groots opgezet. Dit jaar gaan we naar alle elf kernen. Waar Friesland al jaren wacht op haar Elf Steden Tocht organiseert Heusden in 2017 haar eigen Elf Kernen Tocht.
Hop-on hop-off bussen
In alle elf kernen vinden op 2 april activiteiten plaats. De gemeente Heusden verzorgt ‘hop-on hop-off bussen’, die de hele dag bezoekers rondrijden langs alle feestelijkheden. Met een routekaart op zak kun je ook op eigen gelegenheid op pad. In iedere kern is er een opvallende stempelpost als toegangspoort tot de activiteiten. De gemeente Heusden is de gemeente voor doeners met een droom en op 2 april 2017 presenteren al die doeners zich in de hele gemeente met afwisselende programma’s met voor elk wat wils!

Heusden Ontmoet
Dat is het thema dit jaar. Heusden: dat zijn wij allemaal. Elf kernen waar ontzettend veel energie zit. Die komt zondag 2 april tot explosie als alle Heusdenaren zich aan elkaar presenteren én bij elkaar op bezoek gaan. De voorbereidingen voor al deze ontmoetingen zijn in volle gang. 
Start en programma in Drunen
Op deze bijzondere dag zal Drunen zich bijzonder presenteren. De officiële opening voor de gehele dag start in Drunen. Op het Raadhuisplein zal van 11.00 tot 12.00 uur  de openingsact worden gehouden met een toespraak burgemeester Hamming en de bekendmaking van de Droom, Doeners en Heusdenaar van 2016.
Vanaf 12.00 tot 16.00 uur is er een gevarieerd middagprogramma. Demonstraties en optredens van Jerry’s Sportief bewegen, SHJ, dans, Pocket Rocket, Tara Bende, een Drunen Quiz, Djindo, Coastline, The Police, Rays Grove, Skeelervereniging, etc.. Op de markt staan kraampjes van de Buurtpreventie, Buurtcultuur, Bosbessenschool, (Skala) de Aleph en zijn er leuke activiteiten voor kinderen door de bibliotheek, een heuse skeelerbaan en Kinder-doe-dag zoals grimeren!
Levende etalages in Drunen 
Dan is er nog een heel speciale actie georganiseerd door de winkeliers. Zij presenteren u levende etalages! Wanneer u een rondje door het centrum maakt, valt u van de ene verbazing in de andere; op het Plein, door de Grotestraat en Hugo de Grootstraat: vele modezaken en een lingeriezaak hebben ”levende etalages”. Van 11 uur tot 16 uur staan hier mensen in de etalage die zich profileren als levende etalagepoppen. Bij de boekkadowinkel Bij Ponne wordt in een buitenhuiskamer voorgelezen aan kinderen. Bij lingerie Anja van den Berk staan er modellen lingerie te showen in de etalage, bij Store 3, Het Bonte Schaep, Wear it, Mr en Mrs Smit, Shoeby en Cartouche zullen deze levende modellen u de nieuwe voorjaarsmode op ludieke wijze showen.  Zo ziet u goed wat voor een veelzijdigheid aan winkels er is in het centrum van Drunen.

Kortom 2 april is Drunen een bezoekje waard! 


Terug naar boven